Як ставитися до Трампа?

Сьогодні він згоден «пробачити» Росії Крим. Вчора він був «цілком за Україну.»

Швидше за все, людина просто не розуміє, про що йдеться. Уявлення кандидата на посаду президента США Трампа про світ достатньо фрагментарні – переліт приватним літаком, готелі, банки. транзакції, красиві жінки, нерухомість, поля для гольфу.

Тепер же кандидат у президенти змушений дізнаватися про речі, про які в кращому разі раніше чув, але абсолютно точно, волів не знати і не думати.
Такі полярні заяви (про Україну) можуть бути свідченням лише одного – людина не має позиції, і в кожному разі відповідає так чи інакше виходячи з ситуації, моменту, інтересів виборчої кампанії, а не суті справи.

Звичайно, мають значення і дорадники. Бо людині, яка, даю палець відрубати, не знайде Україну на мапі світу, хтось порадив спершу висловити «повну підтримку Україні», а пізніше хтось інший розповів «про вибір на референдумі».

Але і команди Трамп немає. Вона лише формується. Можна лише здогадуватися, чи пов”язана остання риторика Трампа з появою в його команді Пола Манафорта? Як, зрештою, і про те, чи має Манафорт сантимент до Росії, чи любові до крупних гонорарів йому достатньо?

Але президент США не зможе ігнорувати ні думку експертної спільноти, ні позицію Конгресу, ні навіть величезного бюрократичного апарату США. Після виборів, навіть якщо переможцем стане Трамп, президент змушений буде поводити себе обачніше.

Як саме – поживемо і побачимо…