Німеччина повідомила про черговий пакет військової допомоги Україні: танки для розмінування, мінні трали та дрони

Новини
Танк розмінування Wisent 1. Фото: FFG Flensburg

Німеччина повідомила про черговий пакет військової допомоги Україні, до якого, зокрема, увійшли танки для розмінування WISENT 1, мінні трали та розвідувальні дрони.

Про це повідомляється на сайті уряду ФРН.

До пакету допомоги увійшли:

2 танки розмінування WISENT 1 (раніше було передано 4);
11 мінних тралів для танків Т-72;
9 машин для прикордонної служби (раніше передані 168).
3 розвідувальні дрони VECTOR (раніше передані 81);
5 мобільних антенно-щоглових систем (раніше передані 47)
5 мобільних розвідувальних комплексів SurveilSPIRE.

Також до списку включені передані Словаччиною 1 серпня Україні дві 155-мм самохідні артилерійські установки Zuzana 2 в рамках проєкту, який фінансується спільно ФРН, Данією і Норвегією.

Крім того, зазначається, що Німеччина готує до передачі Україні 40 бойових машин піхоти Marder (раніше були передані 20; 6 броньованих ремонтно-евакуаційних машин Bergepanzer 2; 7 мобільних, дистанційно керованих та захищених систем розмінування, 5 мобільних розвідувальних комплексів SurveilSPIRE і 18 тисяч переносних протитанкових систем.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter