Міноборони пришвидшило передачу дронів для ЗСУ

Новини
Запуск дрону-камікадзе Switchblade 600 Фото: AeroVironment

Міністерство оборони пришвидшило передачу Збройним силам України бойових дронів.

«Міністерство оборони разом з Генштабом і Держспецзв’язку рекордно швидко передали бойові дрони для ЗСУ – з моменту отримання техніки від постачальників до передачі Силам логістики ЗСУ минуло всього три дні», – ідеться у повідомленні.

Як зауважили в міністерстві, процес передачі військовим озброєння потребує численних узгоджень у різних відомствах, тож раніше він міг тривати тижнями або й місяцями, а завдяки ефективній співпраці між новою командою Міноборони та іншими залученими особами й установами час на бюрократичні процедури вдалося скоротити.

У результаті міністром оборони України Рустемом Умєровим спільно з Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації був підписаний наказ. Уже наступного дня після його отримання техніку почали відвантажувати на фронт.

Зазначається, що безпілотники для війська були закуплені за бюджетні гроші. Пакет містить різні типи дронів – як ударні, так і розвідувальні.

«Лише в цьому пакеті – сотні безпілотників. Найближчим часом дрони допомагатимуть виконувати бойові задачі на фронті в досвідчених руках наших пілотів. А Міноборони продовжує процес передачі необхідної для цього зброї», – наголосили в міністерстві.

Міністр оборони Рустем Умєров на зустрічі з міністром з питань стратегічних галузей промисловості Олександром Камишіним обговорив питання збільшення виробництва зброї для фронту та спрівпрацю з міжнародними партнерами.

Як зазначається, завдяки спрощенню процедури та скороченню строків списання командири оперативніше отримуватимуть інформацію про потребу у військовій техніці. Зміни до процедури списання було розроблено разом з Міністерством цифрової трансформації.

28 липня 2023 року Кабмін ухвалив постанову №838 «Про внесення змін до Положення про порядок обліку, зберігання, списання та використання військового майна у Збройних Силах».

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter