Монополисты «Фирташа-Левочкина-Бойко» взимают с украинцев грабительские цены за газ

Мнения
Агия Загребельская, экс-государственный уполномоченный АМКУ Фото: investigator.org.ua
Газові монополісти «Фірташа-Льовочкіна- Бойко» продовжують незаконно стягувати з українців додаткові гроші під виглядом так званих «температурних коефіцієнтів». Крім цього, регулятор підвищив тариф за розподіл газу, по деяким областям навіть у два рази. І більша частина цього підвищення також піде цим самим облгазам, вигодонабувачами яких є ті самі люди. Також, ці ж самі облгази стягують з людей гроші за «транспортування» (розподіл) газу трубами, які люди самі купили та проклали, пише у Facebook Агія Загребельська, ексдержавний уповноважений АМКУ.

Люди вийшли перекривати трасу не тому, що вважають тариф дорогим чи втомились працювати задля збільшення прибутків олігархів. І навіть не за справедливість і не проти того, щоб путінські пасіпаки продовжували заробляти на українцях надприбутки. Вони вийшли, бо у них просто немає грошей, щоб ці платіжки оплатити. Бо на підвищені тарифи деякі родини мусять витрати весь свій бюджет.
 
Додамо до цього, що всі три згадані персони, є не чужими людьми для Путіна. Росія інтегрувала їх в українську політику і газовий бізнес в тому числі з метою утримання України в постійній корупції, безладі та залежності від російського природного газу. Уявіть, як Путін довіряв Фірташу, що єдиний контракт на поставку газу в Україну з маржинальністю $800 млн. отримала саме його компанія «РосУкрЕнерго». Ні Фірташу, ні компанії взагалі нічого не треба було робити: просто отримувати гроші, частину повертати в Росію, як данину, а частину витрачати на фінансування «Партії регіонів».
 
Компанії саме цієї людини сьогодні є фігурантами численних антимонопольних розслідувань, які вони успішно «ховають» в судах. Саме їм українці вимушені платити грабіжницьку ціну за газ. Та протестуючи саме проти збільшення в два рази цього тарифу та продовження стягнення незаконної додаткової «трубної» дані люди перекрили дорогу.
Коли сотні тисяч споживачів не може захистити держава, вони захищатимуть себе самі. Як вміють. Тим більш в ситуації з облгазами маємо рідкісне поєднання холодильнику та цінностей.
 
Ліга антитрасту — не спец в масових акціях протесту. Проте з нами в команді працює багато супер крутих фахівців з антимонопольного права і процесу. Ми долучились по своєму до протестного руху та pro-bono разом з адвокатами юридичної фірми «ADVANQ» готуємо позови до суду про відшкодування з облгазів на користь споживачів завданої шкоди.
 
Долучайтесь до цього процесу. Правовими методами, впевнена, ми можемо також добряче зробити нерви ненажерливим монополістам.