В Україні набувають популярності плетені меблі, які є екологічними

Cеред продукції меблевої індустрії все більшої популярності в Україні набувають плетені меблі. «Можливо, це пов’язано і з цікавістю людини до предметів народних промислів. Ці меблі прикрашають будинки людей із різним достатком, смаком і стилем життя. Завдяки натуральним якостях вони однаково чудово виглядають в дорогому особняку, міській квартирі, різноманітних зонах відпочинку». – зазначають фахівці інтернет-магазину«Плетенка».

В Україні та Європіу якості матеріалу для плетених меблів використовувалася лоза, а в країнах Азії — ротанг. Вони легкі і зручні у пересуванні. А яка різниця між меблями з лози, натурального та штучного ротангу?

Лоза – це природній матеріал, довге гнучке стебло деяких рослин (переважно верба, рогожка, виноградова лоза та ін.).

Screenshot_136

Плетені диванчики та крісла-гойдалки — неодмінний атрибут дачних веранд і терас. Меблі з лози досить міцні, їх можна доповнювати гарним текстилем, таким як — подушки для сидіння, під спину,ковдри та ін. Їхня головна перевага серед інших плетених виробів — дешевизна, завдяки тому, що матеріали і виробництво у 90% випадків вітчизняні. Меблі з лози не потребують особливого догляду, їх очищають м’якою щіткою від пилу. Але вони повинні знаходитися під накриттям , щоб не намокнути під дощем та снігом. Їх найчастіше обирають для будинку, а інколи для кафе та ресторанів.

Натуральний ротанг – природній матеріал, який прийшов з Азії. Це пальмова ліана, яка є міцнішою за лозу. «В Україну експортують готову продукцію або натуральний ротанг, з якого у нас виготовляють меблі. Цей екзотичний матеріал є досить не дешевим задоволенням», — констатують в інтернет-магазині «Плетенка».

Screenshot_134

Після 7-8 років використання такі меблі з натурального ротангу можна реставрувати. Ці вироби мають широкий спектр кольорів. Слід оберігати їх від дощу, інакше може з’явитися грибок та пліснява. Чутливі вони і до прямого сонячного проміння, якого краще уникати.

Screenshot_135

Меблі зі штучного або синтетичного ротангу ( техноротанг )–аналог натурального матеріалу є безпечним для здоров’я, адже його використовують навіть в харчовій промисловості.

Screenshot_132

На відміну від натурального ротангу стійкі до вологи, сонця та будь -яких природних умов, і меблі з нього можуть знаходитися під відкритим небом. Мають велике різноманіття моделей та кольорів. Невибагливі у догляді: досить протерти їх вологою серветкою, або м’якою щіткою, чи промити водою зі шлангу (якщо знаходяться на вулиці). Зносостійкі , тому їх використовуютьу ресторанах,кафе, готелях, спа- центрах.

Screenshot_133

Широкий спектр плетених меблів можете побачити на сайті інтернет-магазину«Плетенка»:

www.pletenka.com.ua