Одужання від протитуберкульозних оздоровиць

Протисухотною оздоровицею Південнобережжя Криму було визнане ще в позаминулому столітті, завдяки цілющому клімату – свого роду коктейлю з гірського повітря, морського бризу і фітонцидів хвойних лісів. Ці ж природні умови – гори, ліси і безпосередня близькість до моря  завжди приваблювали і тих, хто міг дозволити собі купити «шматочок раю» на березі Чорного моря.

Відчутного удару протисухотним санаторіям на початку нульових завдала так звана «оптимізація» під керівництвом нині біглого екс-віце-прем’єра України Дмитра Табачника. На території одного із знищених санаторіїв – імені Баранова знаходиться «палац» Віктора Медведчука, в якому він приймав свого кума Владіміра Путіна. Чергову хвилю знищення санаторіїв, які раніше мали фтизіатричний профіль, спостерігаємо і сьогодні. Швидкими темпами йде приховане перепрофілювання і передача оздоровиць під «інвестпроекти».

Окупаційний уряд Криму до кінця року хоче продати 15 санаторіїв, 11 з яких – протитуберкульозні. Точніше, раніше були такими, а зараз уже працюють як пансіонати чи отелі. Пошуком покупців вкраденої української власності займається спеціально створена «Корпорація розвитку Республіки Крим», засновником якої в російському держреєстрі значиться також поцуплений і підсанкційний «Чорноморнафтогаз». 

Хто і що продає, і чому прокуратура АРК бачить в цьому військовий злочин – в сюжеті кореспондентів Центру журналістських розслідувань.

Текстова версія сюжету: Одужання від протитуберкульозних оздоровиць