У Херсоні шукали бомбу у представництві президента в АРК

У Херсоні невідомий повідомив телефоном про замінування розташованого у місті постійного представництва Президента України в Автономній Республіці Крим.

Про це повідомили в департаменті з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації, передає Центр журналістських розслідувань.

“У Херсоні 10 липня у другій половині дня невідома особа повідомила телефоном про встановлення вибухового пристрою у приміщенні будівлі Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим. Було здійснено евакуацію людей, проведено перевірку приміщень будівлі на наявність вибухових пристроїв. В результаті перевірки вибухонебезпечних предметів не знайдено, інформація про мінування виявилася хибною”, – повідомили в департаменті.

Інформація про мінування надійшла на телефон СБУ.

У Херсоні у понеділок представники громадських організацій, учасників АТО та вимушених переселенців з Криму у понеділок розпочали пікетування Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим, вимагаючи активізації його роботи. Протестувальники повідомили, що написали офіційне звернення, яке буде надіслано Президенту України Петру Порошенку, голові Меджлісу кримськотатарського народу, народному депутату України Рефату Чубарову та голові Адміністрації Президента України Ігорю Райніну.

Представники громадських організацій звертаються до уряду, щоб поміняли або це Представництво взагалі, або змінили формат роботи, і його очільника (постійного представника Президента України в АР Крим Наталію Попович).