InformNapalm доповнює закликає до активізації позовів проти РФ

27 листопада Цензор.НЕТ повідомив, що військова прокуратура України встановила підрозділи та техніку ЗС РФ, які забезпечували окупацію Криму. Про це виданню повідомив прокурор Руслан Кравченко.

Оскільки в списку, який представила військова прокуратура, є тільки перелік назв техніки і військових частин, але немає фотографій та відеоматеріалів, а також посилань на додаткові джерела інформації, то міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm вирішила провести ревізію даних і представити читачам цікавий фактаж.

Представник військової прокуратури заявив, що в період з 20 лютого до 16 березня 2014 року на територію Криму з території Росії було незаконно переміщено не менше 10 500 російських військовослужбовців, не менше 10 танків, 207 БТР і БМП (у т. ч. ГАЗ-2330 «Тигр»)

У InformNapalm з перших днів анексії Криму є кілька ексклюзивних відео, що демонструють перекидання та використання автомобілів «Тигр» в операції анексії Криму.

Ось «Тигри» та інша військова техніка рухаються колоною з бухти Козача в Севастополі після вивантаження й перекидання в Крим з території РФ.

А ось нічні виїзди «Тигрів» з російської військової частини в Севастополі в районі Лазарівських казарм, через 2-3 години, на ранок ми вже фіксували дані про їхню участь у блокуванні військових частин в інших районах Криму.

У своєму звіті співробітник військової прокуратури повідомив про 8 пускових установок мобільних берегових ракетних комплексів К300П «Бастіон-П».
Переміщення комплексів  БРК «Бастіон» фіксувалося в Криму у серпні 2016. Це видно на відео.

Крім цього, цікаві також місця розташування інших російських берегових ракетних комплексів –«БАЛ» – зі складу новосформованої 15-ї ракетної бригади берегової оборони, озброєння та техніку для якої перекинули в Крим із Дагестану.

Далі прокурор Кравченко згадує про 80 одиниць засобів протиповітряної оборони (зокрема, 16 пускових установок зенітно-ракетного комплексу С-300).
Про ці установки С-300 також є цікава інформація у розслідуванні InformNapalm.

«12 пускових установок РСЗВ 9К57 «Ураган»», — сказано в даних прокуратури.
Про це у нас теж є фотоматеріали та розслідування.
Наприклад, ось установки 943-го реактивного артполку в Криму.

Також військовий прокурор назвав підрозділи російської армії, які були перекинуті в Крим і брали участь у його загарбанні. Йдемо по списку прокуратури.

«31-а окрема гвардійська десантно-штурмова бригада Повітрянодесантних військ (ПДВ) Збройних сил (ЗС) РФ Центрального військового округу (військова частина 73612), місце постійної дислокації – Ульяновськ».

Про цих воєнних злочинців InformNapalm має цікаву додаткову інформацію. В ході OSINT-розслідувань ми встановили, що десантники 31-ї ОДШБр із Ульяновська штурмували Кримський парламент у формі українського «Беркуту»

 


«45-й окремий гвардійський полк спеціального призначення ПДВ ЗС РФ Західного військового округу (військова частина 28337), місце постійної дислокації — Кубинка Московської області»;

Цей підрозділ російської армії також неодноразово фігурував у розслідуваннях InformNapalm. І якщо загарбання Криму силовим способом у РФ визнали, то от, наприклад, військовослужбовці 45-ї ОБрСпП ПДВ у Новоазовську поки не визнані Росією — «їхтамнемає».

 

«18-а окрема гвардійська мотострілецька бригада 58-ї загальновійськової армії Південного військового округу (ПВО) (військова частина 27777), місце постійної дислокації — Ханкала Чеченської республіки»;

Про представників цієї бригади, які не тільки загарбували Крим, але й окупували український Донбас також зібрано досить багато даних.
Їх навіть одіозний персонаж з колишніх діячів вигаданої пропагандою «новоросії» Павло Губарев допомагав виявляти на Донбасі.

Дехто з військовослужбовців цього військового з’єднання не тільки наслідив у Криму, але й встиг провести на Донбасі не менше трьох відряджень.

У представленому прокурором списку є також 104-й гвардійський десантно-штурмовий полк (військова частина 32515), місце постійної дислокації — селище Черех Псковської області. Волонтери InformNapalm фіксували, як військовослужбовці цього полку захоплювали бурові вишки «Чорноморнафтогазу», отримували медалі за операцію по загарбанню Криму і потім йшли з українського Донбасу вантажем-200.

Про 32-у окрему мотострілецьку бригаду (військова частина 22316) Центрального військового округу РФ, місце постійної дислокації — Шилово Новосибірської області також відомі цікаві факти. Наприклад, сержант-артилерист 32-ї окремої мотострілецької бригади ЗС РФ, якого помітили у бойових діях на Донбасі, також мав медальку за Крим. Розслідування про нього можна прочитати у матеріалі або подивитися на відео:

«7-а гвардійська десантно-штурмова (гірська) дивізія (військова частина 61756), місце постійної дислокації — Новоросійськ».

Про цих російських воєнних злочинців, які загарбували Крим, у волонтерів InformNapalm також є  цікаві розслідування. «За що воювали діти?», — люблять повторювати російські пропагандисти, але якщо у десантників 7-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії діди були власівцями, то вони цілком наслідують своїх предків і продовжують воювати за інтереси окупантів.

Можна продовжити розбір і представлення конкретних фактів по кожному пункту списку військових частин підрозділів РФ, що загарбували Крим за даними військової прокуратури України. Але тоді публікація перетвориться в дуже затяжний лонґрід.

Краще ми нагадаємо, що база даних розслідувань міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm містить понад 160 інцидентів фіксації військовослужбовців із 75 військових формувань РФ, які були ідентифіковані як воєнні злочинці, що виконують накази командування Російської Федерації по агресії проти України. Відеопрезентації бази даних військових частин і озброєння, використаних РФ в агресії на Донбасі та в Криму, були представлені на осінніх засіданнях ПАРЄ і Парламентської асамблеї НАТО.

Відепрезентація “Ідентифіковано 75 військових частин, кадрові війської яких воюють на Донбасі” англійською мовою

Відеопрезентація “Огляд сучасного російського озброєння та спецтехніки, зафіксованих на Донбасі” англійською мовою

Повні бази даних InformNapalm містять значно більше інформації. Ви можете ознайомитися з ними за посиланнями:

1. http://russian-presence-in-ukraine.silk.co
2. http://russian-weaponry-in-ukraine.silk.co

Матеріалів більш ніж досить, щоб військова прокуратура України ініціювала сотні позовів у міжнародні суди не тільки проти військово-політичних очільників Російської Федерації, а й проти конкретних командирів військових частин та військовослужбовців цих частин, яких виявили на Донбасі й зафіксували їхню участь в операції анексії Криму. Знання стають зброєю тільки якщо правильно їх використовувати. В української прокуратури є всі шанси, щоб успішно продовжити «випалювати агресора» в міжнародних судах, ініціювати трибунали та арешти рахунків російських військовослужбовців та політиків. Волонтерська спільнота сподівається, що незабаром озвучать не тільки списки частин окупанта, але й заяви про позови в міжнародні інстанції від компетентних органів України. Нам не треба повторювати, кого знає прокуратура і хто винен в агресії, ми це знаємо не гірше від державних структур. Нам потрібні конкретні кроки, конкретні дії, які будуть щодня наближати перемогу і деокупацію української території.

InformNapalm