Неефективність Порошенка

Думки

«Я звертаюсь до Служби безпеки України розглянути доцільність подальшого використання пана Медведчука в форматі гуманітарної групи для звільнення заручників, якщо його функціонування є неефективним» – Петро Порошенко.

Принагідно СБУ може перевірити такі очевидні факти як: 
– чи пройде кашель якщо їсти пісок
– чи можна розірвану навпіл гривню вважати двома гривнями
– чи тече вода під лежачий камінь

Петро Порошенко будує фінал своєї передвиборчої кампанії на тому що він головний ворог путіна. Це зручно. В той же час протягом 5 років Петро Порошенко співпрацював з кумом путіна Віктором Медведчуком. І це незручно.

https://m.youtube.com/watch?v=lkLA8Ex4Ewg

За цей час у оточення Медведчука опинилися труби, заправки, телеканали, які піарять саме Петра Порошенка (дивно чи не так?). У оточення Медведчука були будь які привілеї від влади і будь яких перепон.

https://m.youtube.com/watch?v=fdp8VsSYH3Y

Єдине в чому Медведчук дійсно виявився неефективним для Порошенка – це те що Медведчук не вивів Юрія Бойка у другий тур президентських виборів. Щоб борди «або я або путін» виглядали б в очах суспільства більше схожими на правду. І президенту не довелося б зараз здавати аналізи раз на тиждень і виходити із зони комфорту.

Але для того щоб визнати Медведчука неефективним переговорником Порошенко вичікував аж поки до виборів не залишилось два тижні. Що це якщо не маніпулювання долями українців які опинились у полоні кремля у своїх політичних цілях? Раніше цей факт був непомітним? Президента примушували? Або президенту це було вигідно?

І як виглядає доручення президента Службі безпеки перевірити ефективність Медведчука? Це все одно якби Порошенко доручив Порошенку перевірити ефективність Медведчука якого призначив Порошенко. Служба безпеки – це влада, контроль а отже і відповідальність президента. Але президент навіть у такий критичний для своєї подальшої політичної долі момент не визнає свою відповідальність за неефективність Медведчука, а перекладає її на СБУ.

Що ж стадіон так стадіон. СБУ так СБУ. Але якби післявиборчі аналізи не показали що неефективним у цій конкретній ситуації виявився не тільки кум путіна.

Джерело: Facebook Mykhailo Tkach