ГПУ закрила справу про несплату податків главою Мінфіну Данилюком

Корупція

Міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив, що Генеральна прокуратура закрила кримінальну виробництво про повноту сплати ним податків, зареєстроване в зв’язку із запитом одного з народних депутатів.

Про це Данилюк повідомив у ефірі Hromadske.ua, передає Центр журналістських розслідувань.

«Для мене було з самого початку ясно, що це дуже проста справа. І сам факт, що такі справи відкриваються, каже, що ми робимо правильні речі. Були необхідні питання – ми на них відповіли. Справу закрили. Треба дивитися в майбутнє», – прокоментував Данилюк обставини справи.

Міністр уточнив, що провадження закрито на підставі п. 2 ч. 1 ст. 284 Кримінально-процесуального кодексу – у зв’язку з відсутністю складу кримінального правопорушення.

18 липня Печерський районний суд Києва доручив Державній фіскальної службі перевірити міністра фінансів України Олександра Данілюкав зв’язку з можливим відхиленням від сплати податків.

Суд задовольнив клопотання прокурора Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ і призначити позапланову документальну перевірку Данилюка з питань дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства за період 1998-2016 років.

Данилюк, в свою чергу, заявив, що не ухилявся від сплати податків, а про рішення суду про проведення податкової перевірки дізнався зі ЗМІ. Він також назвав дії суду і прокуратури незаконними і пообіцяв їх оскаржити.