Через держтаємницю поліція не надала НАЗК дані по декларації Порошенко

Корупція

Нацполіція не надала дані Національному агентству запобігання корупції для перевірки декларацій президента, оскільки вони містять держтаємницю.

Про це йдеться у відповіді Департаменту превентивної діяльності Нацполіціі експерту центру “Ейдос” Глібу Канівському, передає Центр журналістських розслідувань.

“Повідомляємо, що дана інформація підпадає під дію пункту 4.7.7 Зводу відомостей, що становлять державну таємницю, затвердженого наказом Служби безпеки України від 12.08.2005 року № 440, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 17 серпня 2005 року по № 902/11182”, – йдеться у відповіді, пише Українська правда.

“У зв’язку з вищевикладеним, а також на підставі закону України” Про державну таємницю “Департамент превентивної діяльності не може надати запитувані відомості”, – додали в поліції.

Як повідомлялося, Національне агентство з попередження корупції перевірило декларації президента Петра Порошенка за 2015 і 2016 роки і не виявило порушень.

При цьому Агентству відмовили в наданні інформації Державна фіскальна служба і Головне управління ДФС в м.Києві щодо відомостей про суми виплачених доходів суб’єкта декларування та членам його сім’ї за період з 1998 по 2014 рік, а також Департамент превентивної діяльності Національної поліції.

Також НАЗК показало, які активи Порошенко перевіряли в його декларації за 2016 рік.