У фракції БПП готують новий законопроект про антикорупційне суді

Корупція

Глава парламентської фракції “Блоку Петра Порошенко” Артур Герасимов заявив, що найближчим часом буде представлений новий проект закону про створення антикорупційного суду, який буде враховувати рекомендації Венеціанської комісії.

“Венеціанська комісія дійсно сказала, що Антикорупційний суд бажано створити в Україні. Але одночасно вона забракувала ті два законопроекти, які аналізувала. Зараз ми отримали ці висновки. Я думаю, що вже найближчим часом ми побачимо новий законопроект, що врахує ці побажання, і його вже будемо приймати “, – сказав політик в ефірі телеканалу ICTV увечері в понеділок, 9 жовтня, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на Zn.ua.

Раніше президент Петро Порошенко несподівано змінив свою думку про антикорупційне суді, підтримавши його створення. Хоча на форумі YES глава держави зазначив, що антикорупційні суди є хіба що в Уганді і Малайзії.

І створювати такі суди в Україні занадто довго і неефективно. Тому краще створити антикорупційну палату в уже існуючій судовій системі.

6 жовтня Венеціанська комісія представила висновок, в якому підтримала створення в Україні Антикорупційного суду, передбаченого законом “Про судоустрій і статус суддів”.

При цьому експерти розкритикували зареєстровані у Верховній Раді законопроекти №6011 (через загрозу політизації конкурсу на посади суддів) і №6529 (через пропозиції створити замість антикорупційного суду антикорупційні палати в діючих судах).