США допоможе Україні в створенні Служби фінансових розслідувань

Корупція

Державне агентство США з протидії фінансовим злочинам готове надати Україні допомогу для створення Служби фінансових розслідувань.

Про це повідомив міністр фінансів України Олександр Данилюк за підсумками зустрічі з заступником директора FinCEN Джамалом Ель-Гінді в США, повідомляє прес-служба Мінфіну, передає Центр журналістських розслідувань.

За словами міністра, в Держагентстві задоволені рівнем співпраці з Україною і мають намір активно відслідковувати процес формування Служби фінансових розслідувань – єдиного органу для боротьби з фінансовими злочинами проти держави.

Міністр фінансів України Олександр Данилюк з заступником директора Державного агентства США з протидії фінансовим злочинам (FinCEN) Джамалом Ель-Хінді фото: minfin.gov.ua 

Данилюк нагадав, що раніше Мінфін досяг домовленостей з Бюро з міжнародних питань боротьби з наркотиками та правопорядку Державного департаменту США і Міністерством фінансів Італії по організації навчання для майбутніх співробітників СФР.

FinCEN є підрозділом Міністерства фінансів США, яке займається збором і аналізом інформації про фінансові операції для боротьби з відмиванням грошей, фінансуванням тероризму та іншими фінансовими злочинами як в США, так і за кордоном.