Суд залишив мера Одеси Труханова при посаді

Корупція
Мер Одеси Геннадій Труханов Фото: odessit.ua

Солом’янський районний суд Києва залишив підозрюваного в корупції мера Одеси Геннадія Труханова на посаді.

Про це повідомляє «Громадське», передає Центр журналістських розслідувань.

Судді не задовольнили клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), яка вимагала його звільнення з посади. Раніше прокурор і детектив просили усунути мера, мотивуючи це тим, що він скоїв злочин саме з використанням владних повноважень, і може впливати на свідків, знищувати або спотворювати документи і перешкоджати слідству.

Напередодні Апеляційний суд Києва залишив без зміни запобіжний захід для Труханова. Міський голова Одеси буде залишатися на поруках народного депутата від «Блоку Петра Порошенко» Дмитра Голубова. Хоча САП клопотала про його арешт.

Солом’янський районний суд Києва наклав арешт на майно Труханова.

Як відомо, НАБУ підозрює Труханова, його заступника, а також директора департаменту комунальної власності та голову постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міськради в привласненні майна за схемою, що заподіяла державі 185 млн грн збитків.

У 2016 році Одеська міська рада придбав приміщення колишнього заводу «Краян», за версією слідства, переплативши більш ніж в два рази.

Труханова і Вугельман затримали в аеропорту «Бориспіль» 14 лютого: мер Одеси прилетів з Варшави, а його заступник прибув з Ізраїлю.

Повідомлялося про 8 підозрюваних у справі, 6 з яких були затримані, ще двоє перебували в розшуку.

15 лютого суд відпустив Труханова і Вугельман на поруки: за міського голову поручився нардеп від БПП Дмитро Голубов, а за його заступника – нардепи Пресман і Мірошниченко.

26 лютого Апеляційний суд Києва підтвердив запобіжний захід Трухановому.