«Вертолітний майданчик» Януковича віддали Києву

Корупція
«Вертолітний майданчик» Януковича на Парковій дорозі в КиевіФото: kievvlast.com.ua

Заарештований конгресно-виставковий центр «Парковий», який називають вертолітним майданчиком екс-президента-втікача Віктора Януковича, віддали в управління столичному комунальному підприємству.

Про це повідомляє Економічна правда, посилаючись на начальника управління Нацагентства з розшуку та менеджменту активів Віталія Різника, передає Центр журналістських розслідувань.

Керуючим вибрали КП Центр організації дорожнього руху.

КП належить Київській міській раді. Воно спеціалізується на обслуговуванні наземного транспорту, зокрема, займається світлофорами, дорожніми знаками, шлагбаумами, «лежачими поліцейськими», автоматизованими системами дорожнього руху.

Апеляційний суд Києва заарештував так званий «вертолітний майданчик» екс-президента-втікача Віктора Януковича, розташований на Парковій дорозі недалеко від будівлі Верховної Ради України.

Нагадаємо, 25 липня 2017 року суд дозволив слідчим ГПУ затримати колишнього мера Києва Леоніда Черновецького для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного будівництва вертолітного майданчика на Парковій дорозі в Києві.

За версією слідства, Черновецький причетний до незаконного вилучення, зміни цільового призначення і передачі особливо цінних земель в оренду для будівництва вертолітного майданчика. Також йому закидають заниження орендної плати за землю та знищення об’єкта археологічної спадщини. Збитки територіальній громаді міста Києва оцінюються в 250 млн грн.

Нагадаємо, вертолітний майданчик в Києві була відкритий 6 червня 2012 року, вона знаходиться в декількох сотнях метрів від Верховної Ради. Її повинен був використовувати тодішній президент Віктор Янукович, щоб добиратися з Межигір’я, але він так і не зробив жодного польоту.