У Монако затримали російського мільярдера Риболовлєва

Корупція

6 листопада в Монако затримали і взяли під варту російського мільярдера Дмитра Риболовлєва, власника футбольного клубу «Монако».

Про це повідомило французьке видання Le Monde і підтвердив адвокат бізнесмена російським «Ведомостям», передає Центр журналістських розслідувань.

Риболовлєва підозрюють в корупції і «торгівлі впливом». У його особняку і за іншими адресами пройшли обшуки. Затримати Риболовлєва зажадав суддя Монако в зв’язку з антикорупційним розслідуванням, розпочатим місцевою прокуратурою більше року тому.

24 вересня 2017 року французьке видання Journal du Dimanche повідомило, що Риболовлєва оголосили персоною нон грата в Монако, однак влада офіційно спростували цю інформацію.

ЗМІ повідомляли, що влада Монако нібито попросила мільярдера «дистанціюватися» від князівства через скандал за участю арт-дилера з Швейцарії Іва Був’є і міністра юстиції Монако Філіпа Нарміно.

Останній пішов у відставку 15 вересня 2017 року через підозри, що він може вплинути на хід судового розгляду між Риболовлєвим і Був’є щодо завищення цін на твори мистецтва, які набував росіянин. Риболовлєв займає 18-е місце в списку найбагатших росіян за версією Forbes. Його статки оцінюють у $6,8 млрд.