Гладковському повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем та недекларуванні статків

Корупція
Олег Гладковський Фото: UNIAN

Колишньому першому заступнику секретаря РНБО Олегу Гладковському повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем та недекларуванні статків.

Про це поінформувала сьогодні пресслужба Національного антикорупційного бюро.

Вказується, що дії Гладковського кваліфіковано за ч. 2 ст. 364 та ст. 366-1 Кримінального кодексу. За даними слідства, підозрюваний використав надану йому владу і службове становище всупереч інтересам служби з метою отримання неправомірної вигоди ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс», де він є кінцевим власником.

Гладковський забезпечив включення до державного оборонного замовлення та подальшу закупівлю коштом держбюджету вантажних автомобілів МАЗ 6317 (Богдан 6317) за завищеними цінами в дочірнього підприємства «Автоскладальний завод №2», що входить до компанії «Богдан Моторс». Через що державі було завдано понад 10,62 млн гривень збитків, зазначили у НАБУ.

Крім того, встановлено, що експосадовець не задекларував доходи дружини від здачі в оренду елітної нерухомості в центрі Києва, про які йому було відомо. Йдеться про доходи: 54 тис. доларів за 2016 рік, 63 тис. доларів за 2017 рік та 47,5 тис. доларів за 2018 рік.

У Бюро зазначили, що зараз вирішується питання про обрання Гладковському запобіжного заходу.

  • Фігурант журналістського розслідування про розкрадання в оборонці, колишній перший заступник секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олег Гладковський намагався вилетіти з України, його не випустили й невдовзі затримали в ресторані, куди він поїхав з аеропорту.
  • НАБУ підтвердило затримання екс-першого заступника секретаря РНБО за підозрою у зловживанні службовим становищем (ч.2 ст. 364 КК України).
  • Глава «Богдан Моторс» та екс-заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський перед затриманням НАБУ збирався летіти на виставку автобусів у Брюсселі Busworld Europe 2019, яка буде проходити з 18 по 23 жовтня.