На Донбасі бойовики розстрілюють один одного – ГУР

Донбас

На окупованому Донбасі в рядах бойовиків зростають втрати особового складу в результаті виникнення збройних конфліктів між різними підрозділами незаконних військових формувань.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію Головного розвідувального управління Міноборони України.

«У зв’язку з низьким рівнем морально-психологічного стану особового складу в з’єднаннях і частинах російських окупаційних військ тривають випадки грубого порушення військової дисципліни, що призводить до незворотних і санітарних втрат», – зазначають військові розвідники.

Зокрема, під час затримання групи військовослужбовців, які залишили передову позицію зі зброєю, були вбиті троє і поранені семеро військовослужбовців окремого комендантського полку (Луганськ) і 4 окремої мотострілкової бригади (Алчевськ) 2-го армійського корпусу (Луганськ) Збройних сил РФ.

Крім того, під час збройної сутички між особовим складом одного з підрозділів 3 окремої мотострілкової бригади (Горлівка) 1-го армійського корпусу (Донецьк) ВС РФ і представниками так званих «правоохоронних органів ДНР» були вбиті військовослужбовець і двоє «міліціонерів», ще п’ятеро учасників конфлікту отримали поранення.

Також, за інформацією ГУР, при установці розтяжки в стані алкогольного сп’яніння з використанням гранати Ф-1 поблизу власної позиції загинув військовослужбовець 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1-го армійського корпусу ЗС РФ, ще четверо військовослужбовців отримали важкі поранення. При цьому командування полку в доповіді вищому керівництву видало втрати особового складу як наслідок «обстрілу сил АТО».