Кримчанам доведеться знову економити електрику

Крим

Компанія «Крименерго» попросила жителів окупованого півострова економити електроенергію в вечірній час – годинник найбільших навантажень.

Про це повідомляє прес-служба підприємства, передає Центр журналістських розслідувань.

«ГУП РК« Крименерго »закликає жителів і гостей півострова раціонально використовувати електричну енергію і, по можливості, скоротити енергоспоживання в години вечірнього максимуму з 19:00 до 23:00!», – йдеться в повідомленні.

Раніше «Крименерго» попередило про можливі віялові відключення електроенергії через зростання споживання електрики в період сильної спеки.

У відомстві стверджують, що обсяги споживання електроенергії на півострові «досягли межі і перевищують сумарний обсяг кримської генерації і перетоків по Енергоміст« Тамань – Крим ».

За кілька днів в Євпаторії відбулося 14 аварійних відключень світла. Вночі 6 серпня виявилися знеструмленими населені пункти в районі Судака і Старого Криму, а на наступний день електрику відключили в Гурзуфі і Курортному, а також в Севастополі і Сімферополі.

28 липня Крим на кілька годин залишився без світла через аварію в Краснодарському краї Росії, звідки електроенергію по Енергоміст подають на півострів.

10 серпня міністр енергетики Росії Олександр Новак розпорядився перевірити всі наявні в Криму генератори. На нараді в Ялті Новак зазначив, що обсяг енергоспоживання в Криму і на Кубані 7 серпня «перевищив історичний максимум навантажень і склав 1249 МВт».

«Віце-прем’єр» «уряду» Криму Володимир Сєров доручив провести службове розслідування у зв’язку з тим, що велика частина дизель-генераторів на півострові виявився в неробочому стані.