За добу в зоні АТО загинув один боєць ВСУ

Донбас

У районі проведення АТО минулу добу відзначилася зменшенням інтенсивності обстрілу позицій Збройних Сил України з боку російсько-окупаційних угрупувань.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО, передає Центр журналістських розслідувань.

Всього за минулу добу незаконні збройні формування 15 раз порушили перемир’я, в основному використовуючи стрілецьку зброю і гранатомети. В результаті обстрілу один український військовий отримав поранення. Ще один боєць ВСУ загинув в результаті підриву на невідомому вибуховому пристрої біля селища Піски.

На Луганському напрямку в кінці доби бойовики двічі з великокаліберних кулеметів вели вогонь по опорних пунктах ВСУ неподалік Станиці Луганській, а зміцнення в селищі Щастя обстріляли з зенітної установки. Також увечері бандити майже годину з мінометів калібру 82 мм і гранатометів били по українським укріплень в районі Кримського. У відповідь сили АТО відкривали інтенсивний вогонь з гранатометів.

На Приморському напрямку під гранатометний вогонь противника потрапили опорні пункти ВСУ в Талаківці і Водяному.

У штабі АТО повідомили, що за оперативною інформацією, на тимчасово окупованих територіях місцеві бойовики все частіше відмовляються служити в російсько-окупаційних угрупованнях. Це пояснюється тим, що в порівнянні з кадровими російськими військовими жителі Донбасу отримують в кілька разів меншу плату і у них значно нижчий рівень медичного обслуговування.

Яким того бойовиків з числа місцевого населення переводять на казармений стан, змушують проводити провокаційні обстріли будинків на контрольованій ними ж території. І саме цих найманців в першу чергу відправляють в гарячі точки на лінії розмежування.