Посадовцям «Укрзалізниці» повідомили про підозру за махінації з тарифами

Корупція

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили чиновникам «Укрзалізниці» про підозру у зловживанні службовим становищем за махінації з тарифами на вантажоперевезення через що підприємство недоотримало понад 10 млн. дол. доходів.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію прес-служби НАБУ.

Підозра у скоєнні злочину, кваліфікованого за ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України (Зловживання владою або службовим становищем) повідомлена колишньому заступнику глави «Укрзалізниці», чинним директору одного з департаментів і заступнику директора однієї з філій ВАТ «Укрзалізниця».

«Посадовців підозрюють у зловживанні службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, внаслідок чого Державна адміністрація залізничного транспорту України недоотримала 10,2 мільйонів доларів США доходів (станом на дату вчинення злочину 97 млн грн)», – відзначили в НАБУ.

За версією слідства, на початку 2014 року підозрювані, використовуючи своє службове становище та будучи членами Тарифної комісії Державної адміністрації залізничного транспорту України – колегіального органу «Укрзалізниці», уповноваженого на встановлення пільгових тарифних ставок на здійснення вантажних залізничних перевезень – застосували без наявних на те підстав на користь ряду експедиторських організацій пільгові тарифні ставки на вантажні перевезення.

«Тобто посадовці визначили, що тарифи будуть пільговими, якщо перевізники виконають гарантовані обсяги перевезень. Перевізники умову не виконали, але пільга все одно була надана», – вказали в НАБУ.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу вказаним особам.