Суд продовжив запобіжний захід нардепу Розенблату до 17 жовтня

Корупція

Солом’янський районний суд Києва в суботу, 19 серпня, продовжив до 17 жовтня запобіжний захід народному депутату Бориславу Розенблату, який фігурує в так званій «янтарній справі».

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію агентства Укрінформ.

Згідно з постановою суду, Розенблат і далі носитиме електронний браслет і не зможе залишати визанчені судом місця перебування без дозволу слідчого.

Прокурори запевнили суд в тому, що Розенблат може покинути територію України, оскільки він володіє майном в Німеччині.

Адвокати народного депутата заявили ряд клопотань, але суд їх не задовольнив.

За словами Розенблата, таке рішення для нього є абсолютно очікуваним, оскільки нічого іншого він і не чекав.

У свою чергу прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Кравченко в бесіді з журналістами заявив, що САП абсолютно задоволена рішенням суду.

«Рішення є таким, яким воно і повинно бути. Ми клопотали саме про таке рішення. Ми виходили з таких зібраних матеріалів, які свідчать про те, що до Розенблата повинна бути застосований саме такий запобіжний захід і повинні бути покладені на нього ті обов’язки, які покладені на нього в даному випадку», – сказав Кравченко.

Нагадаємо, правоохоронці звинувачують Розенблата в тому, що він і депутат з фракції «Народний фронт» Максим Поляков вимагали хабар від компанії-нерезидента за видобуток бурштину в Україні.

19 червня НАБУ і САП затримали 3 помічників народних депутатів, охоронця і двох представників громадської організації за підозрою в отриманні 300 тис. дол. хабара для передачі Розенблату і Полякову.

11 липня Верховна Рада проголосувала за притягнення до кримінальної відповідальності Борислава Розенблата, але не дозволила його арешт.

18 липня Солом’янський райсуд Києва призначив Бориславу Розенблату запобіжний захід у вигляді застави в сумі 7 млн. грн і заборонив йому без дозволу слідчого покидати Київ або Житомир.