У Криму після адмінарешту вийшов на свободу активіст Сервер Караметов

Крим

В окупованому Криму в Сімферополі ввечері в суботу, 19 серпня, вийшов на свободу 76-річний Сервер Караметов, якого «суд» заарештував на 10 діб за одиночний пікет на підтримку заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза.

Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook Айше Умерова, дочка заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова, передає Центр журналістських розслідувань.

Вона повідомила, що Караметов повинен був вийти о 21:20 з ІТТ на вулиці Павленко, куди його прийшли зустрічати співвітчизники, близькі та друзі. Однак російські силовики випустили літнього активіста на 2 години раніше і відвезли на Центральний автовокзал Сімферополя.

В результаті син Караметова забрав його з автовокзалу і привіз на вулицю Павленко, щоб він зміг поспілкуватися з людьми, які зустрічали його на свободі. Серед них були і заступники глави Меджлісу Наріман Джелялов та Ільмі Умеров, а також координатор Кримської контактної групи з прав людини Абдурешит Джеппаров.

Як повідомлялось, в Криму «суд» окупантів засудив до 10 діб арешту і 10 тисячам рублів штрафу 76-річного активіста Сервера Караметова, якого 8 серпня затримали російські силовики після того, як він вийшов на одиночний пікет до «Верховному суду Криму» на підтримку заступника глави Меджлісу Ахтема Чийгоза.