Військові РФ проводять навчальні стрільби на полігонах Криму

Новини

Більше 5 тисяч артилеристів вивели на 19 полігонів Південного військового округу (ЮВО) Росії в окупованому Криму, Ростовській, Волгоградській областях, Краснодарському і Ставропольському краях, Дагестані, Північної Осетії, а також на територіях російських військових баз в Абхазії, Вірменії і Південної Осетії.

Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на начальника прес-служби ЮВО полковника Вадима Астфьева, передає Центр журналістських розслідувань.

«Протягом місяця ракетники і артилеристи відточувати свою професійну майстерність, проведуть бойове злагодження взводів, батарей і дивізіонів, освоять нові форми і способи виконання вогневих завдань з підтримки мотострілкових і танкових підрозділів в складній обстановці сучасного загальновійськового бою. Особливу увагу буде приділено тренувань в системі розвідувально-вогневих і розвідувально-ударних контурів », – сказав Астаф’єв.

За його словами, на заключному етапі пройдуть тренування з управління вогнем артилерії об’єднань, з’єднань з бойовими стрільбами з реактивних систем залпового вогню «Торгадо-Г», «Ураган», «Смерч», 152-мм гаубиць 2С19 “Мста-С» і 2С3 «Акація», 122-мм САУ 2С1 «Гвоздика», самохідних артилерійських знарядь 2С9 «Нона» та інших систем.

«Всього сплановано проведення понад 100 тактичних навчань з батареями з бойовою стрільбою, і близько 40 контрольних занять зі стрільби і управління вогнем дивізіонів. Артилеристи виконають понад 1,5 тисячі вогневих завдань з бойовою стрільбою », – зазначив Астаф’єв.

Він додав, що для коригування вогню артилерійських підрозділів будуть активно застосовуватися комплекси безпілотних літальних апаратів (БЛА).

«Поразка мішеней, що імітують бойову техніку та живу силу противника, буде здійснено за новими нормативами, відповідно до яких час пошуку цілей скорочено за рахунок застосування БЛА», – сказав керівник прес-служби ЮВО Росії.

Раніше в Генштабі України назвали незаконними російські військові навчання в включеному Криму.