У Криму заборонили проводити футбольний турнір на честь зниклого активіста Ервіна Ібрагімова

Крим
Фото: RFE/RL

В окупованому Криму в суботу, 16 вересня, російські поліцейські заборонили проводити в селі Крестьяновка Первомайського району футбольний турнір на честь зниклого безвісти кримськотатарського активіста Ервіна Ібрагіма, викраденого невідомими 24 травня 2016 року в Бахчисараї.

Про це повідомили на своїй сторінці в Facebook кримська активістка Айше Умерова, передає Центр журналістських розслідувань.

«У селі Крестьяновка Первомайського району співробітники поліції заборонили проводити футбольний турнір. Перервали перший же матч. Змусили зняти кримськотатарський прапор і припинити турнір. Причина: нібито не було узгодження і проведення будь-якого заходу є незаконним», – написала Умерова.

За її словами, цей турнір під назвою «Алтин тамгъа» повинен був стати презентацією однойменного футбольного клубу і проводився в честь викраденого в Криму члена виконкому Всесвітнього конгресу кримських татар Ервіна Ібрагімова, який у складі збірної Бахчисарайського району три рази ставав чемпіоном.

Як повідомлялося, ввечері 24 травня 2016 року в Бахчисараї був викрадений член Координаційної ради Всесвітнього конгресу кримських татар, член Бахчисарайського регіонального меджлісу, 30-річний Ервін Ібрагімов. Камера відеоспостереження на будівлі магазину одного з кримськотатарських підприємців зафіксувала, як кілька невідомих осіб у формі російської ДПС, насильно саджають Ібрагімова в мікроавтобус.

«Слідче управління Следкома РФ по Республіці Крим» лише на третій день після зникнення Ібрагімова оголосило його в розшук. Родичі Ібрагімова і члени Меджлісу вважають, що його викрали російські спецслужби для залякування кримських татар і «незгодних».

Прокуратура АР Крим відкрила за фактом викрадення кримськотатарського активіста кримінальне провадження за ст. 115 КК України.

До того як Ібрагімов пропав, Уповноважений президента України у справах кримських татар Мустафа Джемілєв пропонував йому очолити свій секретаріат.