На суді по «справі Умерова» очікують дебати і заключне слово підсудного

Крим
Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров Фото: Facebook Ayshe Umerova

У «Сімферопольському райсуді» 20 вересня, на черговому засіданні «у справі» одного з лідерів кримськотатарського національного руху Ільмі Умерова, планують перейти до дебатів сторін.

Про це повідомив Ільмі Умеров в соцмережі, передає Центр журналістських розслідувань.

За його словами, засідання суду відбудеться в середу, о 14:30. На цьому засіданні Умеров може виступити з заключним словом.

«Можливо, це буде остання« умеровская середовище »в цій кримінальній справі. Попереду вирок. Упевнений, що прокурор і суддя вже знають, яким буде цей вирок, але те, що він буде обвинувальний, не сумнівається ніхто », – написав Ільмі Умеров в Facebook.

Напередодні в суді допитали фахівця з кримськотатарської мови Сеітісляма Кішвеева, на чому наполягала сторона захисту. Кішвеев вказав на численні помилки і неточності, допущені в офіційному перекладі виступу Ільмі Умерова з кримськотатарського на російську мову. Він зазначив, що не знайшов жодного заклику до порушення територіальної цілісності Росії і закликів до екстремістських дій в мові Умерова.

Як повідомлялося, 7 червня 2017 року в Криму «Сімферопольський районний суд» почав розглядсправи за обвинуваченням заступника голови Меджлісу кримскотатрского народу Ільмі Умерова в закликах «до порушення територіальної цілісності РФ».

ФСБ пред’явила Умерову звинувачення за ч.2 ст. 280.1 Кримінального кодексу РФ (публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ) за висловлювання в інтерв’ю про невизнання анексії Криму Росією.