Євросоюз ніколи не визнає російську анексію Криму – президент ЄС

Новини
Warszawa, 18.02.2014. Premier Donald Tusk podczas konferencji prasowej po posiedzeniu rz¹du, 18 bm. (rp/cat) PAP/Radek Pietruszka

Президент Європейської Ради Дональд Туск заявив, що ЄС ніколи не визнає російську анексію Криму.

Про це він написав у Twitter, передає Центр журналістських розслідувань.

“Зустрівся з Петром Порошенко в рамках підготовки до саміту Східного партнерства. З сумом згадали про смерть легендарної активістки Веджіє Кашки і висловили солідарність з кримськотатарським співтовариством і всієї України. ЄС ніколи не визнає незаконну російську анексію Криму”, – зазначив Туск.

23 листопада в окупованому Сімферополі ФСБ затримала групу кримських татар, яких силовики зарахували до членів Меджлісу кримських татар. Причетність затриманих до Меджлісу спростували в представницькому органі кримськотатарського народу.

У момент затримання групи активістів стало погано ветерану кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка, її відвезла з місця подій «швидка». Пізніше жінка померла.

Активіст кримськотатарського національного руху Наріман Джелял повідомив, що громадянин Туреччини, в зв’язку з яким затримали групу активістів, вкрав гроші сім’ї Веджіє Кашка.

Управління ФСБ Росії звинувачує затриманих активістів в «вимаганні в особливо великому розмірі» у громадянина Туреччини.