У США готують новий пакет масштабних санкцій проти РФ – ЗМІ

Новини
Президенти РФ і США Володимир Путін і Дональд Трамп, Габург, 7 липня 2017 року Фото: Reuters

У США готують новий пакет санкцій проти Росії, які будуть перевершувати попередні за масштабом.

Про це повідомляє російське видання «Известия» з посиланням на три джерела у Вашингтоні, передає Центр журналістські розслідування.

Про нові санкції оголосять в лютому 2018 року, відзначає видання. В їх розробці беруть участь Конгрес, Міністерство фінансів і Державний департамент США, а також експерти аналітичного центру Atlantic Council.

За даними джерела журналістів, нові санкції будуть доповнені закритим списком громадян РФ, що включає в себе кілька сотень прізвищ. Включені в нього не потраплять під персональні обмеження (санкції), але стануть в очах американських і європейських партнерів особами, небажаними для ведення спільних справ.

У список можуть потрапити російські бізнесмени, громадські діячі та чиновники.

За словами одного з джерел видання, у відкритому розділі документа будуть вказані обмежувальні заходи проти російських бізнесменів, до списку також будуть включені державні банки РФ і енергетичні підприємства країни.

У Раді Федерації РФ заявили про те, що знають про відповідні плани Вашингтона і готові дати на нові санкції США «дзеркальна відповідь».

Як повідомлялось, на початку грудня посол США в Росії Джон Хантсман в інтерв’ю російському телеканалу зазначив, що американські і європейські санкції проти РФ можуть бути зняті після рішення українського питання. При цьому одне з головнихе завдань – зупинити насильство на Донбасі.