Російському офіцеру з СЦКК заборонили в’їзд в Україну через відвідування Криму

Новини

Україна заборонила на три роки в’їзд російському офіцеру зі складу спільного центру контролю і координації режиму припинення вогню на Донбасі (СЦКК), який напередодні покинув Україну, через незаконне відвідування окупованого Криму.

Про це повідомив представник Державної прикордонної служби України Олег Слободян, передає Центр журналістських розслідувань.

«Російські офіцери, що входили до складу СЦКК, вчора ввечері виїхали з України. Оформлення проходило в пункті пропуску «Гоптівка» на Харківщині. При оформленні був виявлений офіцер, підполковник, який відвідував тимчасово окупований Крим через закриті урядом України пункти пропуску. В ході співбесіди він підтвердив, що в квітні 2017 року заїжджав до Криму через тимчасово закритий пункт пропуску «Сімферополь». На підставі чинного законодавства, прикордонники закрили йому в’їзд в Україну на 3 роки», – повідомив Слободян.

Представник Держприкордонслужби не вказав прізвища офіцера, якому заборонили в’їзд.

18 грудня в МЗС Росії заявили, що Москва припиняє роботу свого представництва в СЦКК, і російські офіцери залишать Україну 19 грудня через «напруженою морально-психологічної ситуації» і «зневажливого ставлення українських військовослужбовців». Спецпредставник Держдепартаменту США у справах України Курт Волкер заявив, що Росія зробила це як раз перед загостренням ситуації на сході України.