США розробляють нову ядерну боєголовку для стримування РФ – ЗМІ

Новини

Адміністрація президента США Дональда Трампа збирається послабити обмеження на використання ядерної зброї і створити нову ядерну боєголовку з зарядом малої потужності для ракет Trident.

Про це пише британське видання The Guardian з посиланням на екс-керівника Ради національної безпеки США з контролю над озброєннями Джона Вульфстана, передає Центр журналістських розслідувань.

За його словами, нова ядерна доктрина (nuclear posture review), підготовлена ​​Пентагоном, передбачає модифіковану версію ракети для підводних човнів Trident D5 зі зменшеною боєголовкою для стримування Росії від використання тактичних боєголовок в конфлікті в Східній Європі.

Очікується, що ця нова доктрина буде опублікована після щорічного звернення Дональда Трампа до Європейського Союзу в кінці січня. У ній буде розширено перелік умов, при яких можливе застосування американського ядерного арсеналу. Перелік включає, зокрема, відповідь на неядерна напад з масовими жертвами і атаки на стратегічні об’єкти.

У матеріалі також наголошується, що американська ядерна політика при Трампа стала значно рішучіше, ніж була при його попереднику Барака Обаму.