Чубаров про пропозицію Путіна: свою військову техніку Україна поверне разом з Кримом

Новини
Народний депутат, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров Фото: investigator.org.ua

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров назвав заяву президента РФ Володимира Путіна про готовність передати Україні кораблі і військову техніку, захоплені Росією під час окупації Криму, «принизливою подачкою» і зазначив, що свою техніку Україна поверне разом з Кримом і Донбасом.

Про це Чубаров написав на своїй сторінці Facebook, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«Бандит, вже відчуваючий своєю підлою душею неминучість міжнародного суду і справедливої кари за скоєні ним злочини, поки ще не може зупинитися у своїх потугах принизити Україну. А завершиться тим, що одночасно з поверненням Криму уряд Росії виплатить компенсацію Україні за катастрофічні наслідки тимчасової окупації Криму і розв’язаної на сході України війни», – зазначив глава Меджлісу.

«Тим, хто вже клюнув на принизливу подачку Путіна: якщо у вас немає честі і національної гордості, то хоча б не виставляйте себе на вселенську ганьбу. Не треба тішити ворога і розчаровувати друзів. Та просто не ганьбить Україну! Просто знайте, вистоїмо і повернемо все – Крим, Донбас, звільнимо співгромадян!», – додав Чубаров.

«Прийняття пропозиції РФ – це чергова здача України! Або разом з Кримом, або нехай подавляться!», – переконаний голова Меджлісу.

Як повідомлялось, президент РФ Володимир Путін заявив про готовність передати Україні військові кораблі і авіатехніку, які були захоплені російськими військовими під час окупації Криму, і передача яких була припинена Росією в червні 2014 року, вказавши на їх «жалюгідний стан». Командувач ВМСУ Ігор Воронченко вказує, що на момент захоплення українська техніка була справна.