Поклонську запросили в ГПУ поговорити про державну зраду і заборону діяльності Меджлісу в Криму

Влада

Прес-секретар ГПУ Андрій Лисенко запросив екс-«прокурора» Криму Наталю Поклонську до Києва, щоб поговорити на теми державної зради і заборони діяльності Меджлісу кримськотатарського народу.

Про це Лисенко повідомив в соцмережі, передає Центр журналістських розслідувань.

«Представники Генпрокуратури України з великим задоволенням поспілкуються з екс-прокурором анексованого Криму Наталією Поклонською на теми державної зради і заборони діяльності Меджлісу кримськотатарського народу, а також сформулюють ексклюзивні відповіді на її щирі питання в разі прибуття останньої за адресою: 03057 Київ, вулиця Дегтярівська, 31 -а. Всі законні підстави для цього є», – написав Лисенко в Facebook.

Раніше Поклонська написала на ім’я генпрокурора України Юрія Луценка з вимогою почати розслідування відносно президента Петра Порошенка та деяких українських державних діячів.

Центр журналістських розслідувань зібрав інформацію про те, скільки кримінальних проваджень і за якими статтями уже розслідується Генеральною прокуратурою та прокуратурою АРК щодо Наталі Поклонської, Сергія Аксенова та Володимира Константинова, і скільки підозр у вчиненні яких злочинів їм повідомлять незабаром.

19 апреля 2017 года Международный суд ООН в Гааге принял решение ввести меры по иску Украины к РФ для защиты национальных меньшинств в оккупированном Крыму. В частности, суд обязал государство-агрессор воздержаться от ограничений крымских татар в представительстве их интересов, в том числе возобновить деятельность Меджлиса, а также обеспечить возобновление образования меньшинств на украинском языке.