Російський адвокат порівняв «путінські вибори» зі знущанням над політв’язнями

Влада
фото: Главный региональный

Російський адвокат Микола Полозов заявив, що не піде на «вибори» президента РФ 18 березня, порівнявши це із знущанням над українськими політв’язнями.

Полозов заявив, що участь у «тому, що в Росії називається виборами президента РФ», для нього є абсолютно неприйнятною, передає Центр журналістських розслідувань.

«18 років правління Путіна і його наближених ознаменовані гігантської корупцією, знищенням громадянських свобод, політичними вбивствами в РФ і за її межами, але перш за все – злочинною окупацією Криму і розв’язуванням війни на сході України. Своєю участю у «виборах» я автоматично стаю співучасником усіх цих злодіянь», – зазначив адвокат.

«Прийшовши на виборчу дільницю, я надягаю мантію російського судді, який засудив Олега Сенцова, Руслана Зейтуллаєва і десятки інших громадян України, які не прийняли окупацію, до багаторічних термінів. Поставивши галочку, я беру в руки електрошокер і піддают ним тортурам Рената Параламова, ламаю руку Олександру Костенку, знущаюся над іншими жертвами тортур російських силовиків у Криму», – додав Полозов.

«Опустивши бюлетень в урну, я викрадаю Ервіна Ібрагімова і стріляю в обличчя Рєшату Аметову. Я залишаю невтішними рідних всіх, хто був викрадений і замучений за ці чотири роки окупації …. Чи готовий я … розділити злочини режиму своєю участю у подальшій легітимізації Путіна? Я свій вибір зробив», – зазначив адвокат.

За його словами, будь-якій людині зрозуміло, що в реальності ніяких виборів не буде: «Готується легітимізація продовження повноважень Путіна, причому у формі плебісциту, саме тому адміністрації президента так важлива явка».

Нагадаємо, вибори президента Росії планують провести 18 березня 2018 року – в річницю анексії Криму.

Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ і моніторингова місія Євросоюзу відмовилися направляти до окупованого Криму своїх представників для спостереження за ходом «виборів» президента РФ в 2018 році.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров закликав жителів окупованого Криму всіх національностей бойкотувати «вибори» президента РФ, які Росія має намір незаконно провести 18 березня на півострові.

Голова ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв зазначив, що в Криму з наближенням «виборів» президента РФ спостерігається різке посилення репресій з боку російських силовиків стосовно активістів, незадоволених свавіллям окупантів.

1 березня 2018 року Верховна Рада звернулася до Ради безпеки і Генеральної асамблеї ООН, ОБСЄ, Європейського Союзу, НАТО, інших міжнародних організацій, парламентських асамблей, іноземним парламентам і урядам із закликом стати на заваді «виборів» президента РФ в окупованому Криму і не визнавати їх легітимними.

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України закликало жителів окупованого Криму не брати участь в «виборах» президента РФ.

Заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль заявила, що Україна наполягатиме на запровадженні санкцій проти всіх організаторів і пособників «виборів» президента РФ.