Україна ініціювала дебати в ПАРЄ про невизнання «путінських виборів» в Криму – Ар’єв

Новини

Віце-президент Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), голова української делегації Володимир Ар’єв подав заявку на проведення на квітневій сесії Асамблеї дебатів з питання невизнання «виборів» президента РФ, які Росія незаконно провела в окупованому Криму.

Про це Ар’єв повідомив виданню Крим.Реаліі, передає Центр журналістських розслідувань.

«Очевидно, Україна повинна звертатися до міжнародного співтовариства, щоб засудити незаконні вибори на анексованому півострові. Принаймні я, як голова делегації в ПАРЄ, вже подав заявку на проведення поточних дебатів на квітневій сесії в Страсбурзі. Але, очевидно, ми можемо віддати перевагу підтримці термінових дебатів по розширеній тематиці по Росії, якщо таке подання на розширену тематику зробить делегація Великобританії», – сказав Ар’єв.

Як повідомлялось, 1 березня 2018 року Верховна Рада звернулася до Ради безпеки і Генеральної асамблеї ООН, ОБСЄ, Європейського Союзу, НАТО, інших міжнародних організацій, парламентських асамблей, іноземним парламентам і урядам із закликом стати на заваді «виборів» президента РФ в окупованому Криму і не визнавати їх легітимними.

19 березня Європейська служба зовнішньої діяльності заявила, що Євросоюз не визнає проведення Росією «виборів» президента РФ на території Криму, як і його незаконну анексію.