Уряд Німеччини стежить за справою Балуха в окупованому Криму – DW

Влада
Володимир Балух в «Роздольненському районному суді» Криму, 16 січня 2018 р. Фото: Facebook Александра Ефименко

Федеральний уряд Німеччини стежить за справою засудженого в окупованому Криму українського активіста Володимира Балуха, який проводить голодування на знак протесту проти незаконного вироку.

Про це повідомила прес-служба уряду ФРН у відповідь на запит видання Deutsche Welle, передає Центр журналістських розслідувань.

Як вказується, уряд Німеччини, як сторона «нормандського формату» працює з червня 2014 роки над вирішенням конфлікту в Україні. Особлива увага, зокрема, приділяється виконанню Мінських угод.

«Справа Володимира Балуха також відомо федеральному урядові», – йдеться в листі прес-служби уряду ФРН до DW.

Також наголошується, що німецький уряд докладає зусиль для звільнення українських політв’язнів в Росії, зокрема українського режисера, кримчанина Олега Сенцова.

Як повідомлялось, 16 сiчня 2018 року в Криму «Роздольненський районний суд» засудив українського активіста Володимира Балуха за обвинуваченням в нібито «зберіганні боєприпасів» до 3 років і 7 місяців колонії-поселення і штрафу в розмірі 10 рублів.

14 березня 2018 року «Верховний суд Криму» змінив в частині покарання вирок «Роздольненського районного суду» Володимиру Балух, зменшивши йому термін покарання на 2 місяці. 19 березня активіст оголосив безстрокове голодування через незаконний вирок.

19 березня «Роздольненський районний суд» обрав для Володимира Балуха запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 19 червня в кримінальній справі за обвинуваченням в нібито «дезорганізації діяльності» Роздольненського ІТТ. 5 квітня «Верховний суд Криму» залишив без змін запобіжний захід у вигляді арешту для активіста.

Нагадаємо, 22 серпня 2017 року в Криму проти Володимира Балуха порушили ще одну кримінальну справу нібито за напад на начальника Роздольненського ІТТ, який сам ображав і вдарив українця. 6 грудня 2017 року Володимиру Балуху окупанти вручили постанову про притягнення як обвинуваченого за ч.2 ст.321 КК РФ (дезорганізація діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства). Обвинувачення висунуто врамках кримінальної справи, порушеної під час утримання активіста в СІЗО Сімферополя.