«Аскер» затримав біля адмікордону з Кримом «козака» Єлагіна, який сприяв окупації півострова

Крим

Члени громадського формування «Аскер» 6 квітня затримали на адмінкордоні з Кримом біля контрольного пункту в’їзду-виїзду «Чонгар» кримського сепаратиста, «козака» з так званої «Чорної сотні» Віталія Єлагіна, який сприяв окупації півострова та брав учать у мітингах на підтримку «русской весны» на сході України. Його передали співробітникам СБУ.

Про це Центру журналістських розслідувань повідомила Евеліна Аріфова, заступниця керівника ГФ «Аскер».

«Бійці громадського формування «Аскер» затримали сепаратиста, козака «Чорної сотні» Єлагіна Віталія Євгеновича. Він брав участь в мітингах так званої «русской весны» в Харкові, Луганську та Криму», – сказала Евеліна Аріфова.

Вона зазначила, що через КПВВ «Чонгар» Єлагін проходив неодноразово. Впізнавши сепаратиста, члени «Аскеру» затримали його та передали співробітникам Головного управління СБУ в АР Крим.

Фото: investigator.org.ua

Нагадаємо, що так звана «Чорна сотня» – проросійська організація, члени якої сприяли та брали активну участь в окупації Криму Росією.

Віталій Єлагін на мітингу «русской весны» біля Луганської ОДА, 5 березня 2014 р Фото: paralel-media.com.ua

Нагадаємо, 16 січня 2016 року учасники програми акції з цивільної блокади поставок в окупований Крим залишили свої блокпости на адміністративному кордоні в зв’язку зі вступом в силу постанови Кабінету міністрів України про заборону торгівлі з окупованими територіями. На початку лютого активісти створили громадське формування «Аскер», щоб співпрацювати з прикордонниками, які несуть службу на адмінкордоні з окупованих півостровом.

Також члени «Аскеру» організовують з поліцією спільне патрулювання межують з півостровом територій.

28 березня 2016 року «Аскер» розпочали спільні чергування з українськими прикордонниками на адмінкордоні з Кримом.