Посольство США про вирок Балуху: РФ повинна звільнити політв’язнів

Новини
Посольство США в Україні

Посольство США в Україні заявляє, що в окупованому Росією Криму український активіст Володимир Балух засуджений «за дуже сумнівними звинуваченнями» і закликає РФ негайно звільнити всіх українських політв’язнів.

Про це йдеться повідомленні посольства Сполучених Штатів в мікроблозі Twitter, передає Центр журналістських розслідувань.

«Кримського активіста Володимира Балуха, котрий з березня голодує на знак протесту, було засуджено до 5 років ув‘язнення за дуже сумнівними обвинуваченнями. Росія повинна звільнити політичних в‘язнів ЗАРАЗ», – йдеться в заяві.

Як повідомлялось, 5 липня в Криму «Роздольненський районний суд» засудив Володимира Балуха у «справі про дезорганізацію діяльності Роздольненського ІТТ» до 3 років колонії загального режиму. За сукупністю з попередньою справою про «зберігання боєприпасів» активіста засудили до 5 років в колонії загального режиму і штрафу 10 тис рублів.

МЗС України висловив Росії протест через винесення «судом» окупованого Криму нового «вироку» українському активісту Володимиру Балуху та закликали міжнародних партнерів вплинути на Кремль задля звільнення українця.

Захист Балуха має намір оскаржити його новий «вирок».

Нагадаємо, 16 сiчня 2018 року в Криму «Роздольненський районний суд» засудив фермера Володимира Балуха, який підняв над своїм будинком український прапор, до 3 років і 7 місяців колонії-поселення і штрафу в розмірі 10 рублів за фальсифікованим обвинуваченням в нібито «зберіганні боєприпасів».

14 березня 2018 року «Верховний суд Криму» змінив в частині покарання вирок Балуху, зменшивши йому термін покарання на 2 місяці. 19 березня активіст оголосив безстрокове голодування через незаконний вирок.