У Сенаті США представлено проект резолюції про засудження незаконної окупації Криму

Новини

Проект резолюції, яка засуджує незаконні спроби РФ окупувати Крим, представлений в Сенаті Сполучених Штатів Америки.

Про це повідомляє посольство України в США, передає Центр журналістських розслідувань.

Відзначається, що цю резолюцію на розгляд Сенату внесла двопартійна група сенаторів, яку очолили співголова Комітету з закордонних відносин Сенату США Роберт Менендез і співголова Сенатського українського кокуса Роберт Портман.

В даному документі засуджуються незаконні спроби РФ окупувати український Крим.

«У документі, зокрема, підтверджується позиція Сенату про те, що Крим є частиною суверенної території України. Підкреслюється, що політика США повинна полягати у протидії спробам змінити статус демографічну карту або політичну природу Криму», – повідомили в посольстві.

Крім цього, в резолюції засуджуються факти порушення прав людини в Криму. Документ підкреслює правову відповідальність Росії за ці злочини протягом незаконної анексії півострова.

Також сенатори закликають уряд США продовжувати застосовувати політику санкцій проти Росії. А політики вітають подальші зусилля американської сторони щодо заохочення ЄС до введення додаткових санкцій, пов’язаних з Кримом.

Повідомляється, що резолюція закликає американський уряд проголосити, що зовнішня політика США полягає в тому, щоб ніколи не визнавати незаконною анексію Криму Російською Федерацією.

Нагадаємо, влада США неодноразово заявляли, що не визнаватимуть анексію Криму Росією і кримські санкції щодо РФ будут залишатися до тих пір, поки вона не поверне півострів під контроль України.