Денісова попросила Червоний Хрест організувати візит лікарів до Балуха

Новини
Володимир Балух в «Роздольненському райсуді Криму» Фото: Facebook Заир Смедля

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до віце-президента Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) Жиля Карбоньєра з проханням сприяти візиту лікарів до політв’язню Володимиру Балух, який голодує в СІЗО Сімферополя в окупованому Криму.

Про це Денісова повідомила на своїй сторінці в Facebook, передає Центр журналістських розслідувань.

«Стан Володимира Балуха надзвичайно тяжкий. Після фізичного насильства адміністрацією пенітенціарної установи він отримав численні побої печінки, спини та голови. Це значно погіршило його стан здоров’я. Звернулася до Віце-президента Міжнародного Комітету Червоного Хреста Жиля Карбоньєра терміново сприяти візиту лікарів до Володимира», – написала Денісова.

Вона зазначила, що навіть після її звернень до омбудсмена РФ Тетяни Москалькової Балуху до сих пір не надали медичну допомогу.

«Володимиру зараз життєво необхідна кваліфікована медична допомога. Сподіваюся, що найближчим часом Міжнародний Комітет Червоного Хреста надішле до нього незалежних медичних працівників», – додала український омбудсмен.

Нагадаємо, 16 сiчня 2018 року в Криму «Роздольненський районний суд» засудив фермера Володимира Балуха, який підняв над своїм будинком український прапор, до 3 років і 7 місяців колонії-поселення і штрафу в розмірі 10 рублів за фальсифікованим обвинуваченням в нібито «зберіганні боєприпасів».

14 березня 2018 року «Верховний суд Криму» змінив в частині покарання вирок Балуху, зменшивши йому термін покарання на 2 місяці. 19 березня активіст оголосив безстрокове голодування через незаконний вирок.

5 липня в Криму «Роздольненський районний суд» засудив Володимира Балуха у «справі про дезорганізацію діяльності Роздольненського ІТТ» до 3 років колонії загального режиму. За сукупністю з попередньою справою про «зберігання боєприпасів» активіста засудили до 5 років в колонії загального режиму і штрафу 10 тис рублів.

13 липня «Желєзнодорожний районний суд» окупованого Сімферополя відхилив клопотання адвоката Ольги Дінзе про умовно-дострокове звільнення українського активіста Володимира Балуха за першим вироком.

Захист оскаржив другий «вирок» «Роздольненського районного суду» Володимиру Балуху.

10 вересня «Верховний суд Криму» відхилив апеляційну скаргу захисту Володимира Балуха на постанову «Желєзнодорожного райсуду» Сімферополя про припинення провадження про його умовно-дострокове звільнення. «Верховний суд» також не скасував ухвалу «суду» про продовження запобіжного заходу Балуху.

14 вересня Володимира Балуха побили співробітники адміністрації СІЗО Сімферополя.

24 версеня «Верховний суд Криму» був змушений перенести на 3 жовтня розгляд апеляційної скарги захисту українського активіста Володимира Балуха, оскільки його не доставили з СІЗО Сімферополя, розташованого в двох кварталах від «суду», а українець відмовився брати участь в засіданні по відеозв’язку.

24 вересня адвокат Ольга Дінзє повідомила, що Володимира Балуха мучать сильно ріжучі різкі болі в області грудей. Його стан здоров’я погіршується.