Кримчани — учасники війни на Донбасі створюють свою ветеранську організацію

Новини
Іса Акаєв, екс-командир батальйона "Крим" Фото krymr.org(RFE/RL)

Учасники бойових дій з Криму на круглому столі «Мій Крим – моя боротьба» в Києві обрали колишнього командира добровольчого батальйону «Крим» Ісу Акаєва членом Ради ветеранів при Міністерстві у справах ветеранів від Автономної Республіки Крим.

Про це повідомляє кореспондент Центру журналістських розслідувань.

Кандидатуру Іси Акаєва підтримала більшість учасників голосування. Свою місію він бачить у захисті інтересів кримчан – учасників війни і членів їх сімей.

«В першу чергу – вирішити питання зі статусом учасників бойових дій для кримчан, насамперед – добровольців. Адже для військовослужбовців ЗСУ питання УБД вирішується автоматично. Також серйозні питання – це житло і працевлаштування. Крім того, в нас є сироти або батьки загиблих хлопців, є інваліди – ними теж хтось повинен займатися. Є поранені хлопці – всі ці питання треба вирішувати», – сказав Іса Акаєв.

Крім того, учасники Круглого столу прийняли рішення почати роботу зі створення громадської організації, яка об’єднає кримчан – учасників війни.

«Ми звернемося до «Юридичної сотні», проконсультуємося і створимо асоціацію на базі кількох ветеранських об’єднань, які будуть займатися саме кримськими ветеранами, і потім будемо нарощувати її. Зараз є ініціативна група з трьох осіб й Іса Акаєв в Раді Ветеранів, який буде нам допомагати в цьому питанні. Структуруємо, організуємо, щоб було все грамотно з точки зору менеджменту, і далі – до роботи», – говорить про плани зі створення ветеранського об’єднання організатор Круглого столу Сергій Вікарчук.

За словами Іси Акаєва, в Україні зараз більше тисячі кримчан – учасників війни. «Якщо ми зможемо хоча б половину з цієї кількості залучити в нашу організацію – це буде цілком достатня сила, щоб впливати на щось. Кримчани зараз по всій материковій Україні живуть і, за великим рахунком, ними ніхто не займається. Якщо обладміністрації займаються своїми місцевими ветеранами, то нами – ні. Тому, якщо ми зможемо про себе нормально заявити і побудувати свою роботу конструктивно, то багато питань зможемо вирішити», – говорить Іса Акаєв.

Нагадаємо: