У РФ затримали трьох активістів «Кримської солідарності»

Новини

У російському Ростові-на-Дону силовики затримали трьох активістів «Кримської солідарності» – Ремзі Бекирова, Османа Аріфмеметова і Владлена Абдулкадирова, в будинках яких у Криму напередодні пройшли обшуки.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на Кримську солідарність.

«Тільки що слідство повідомило про затримання ще трьох кримських татар, активістів, в м. Ростов-на-Дону. Осман Аріфмеметов і Ремзі Бекіров – громадські журналісти, стримери «Кримської солідарності». Владлен Абдулкадиров займався організацією передач політв’язням в СІЗО», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо:

  • В окупованому Криму російські силовики 27 березня провели обшуки в 25 будинках кримських татар. Обшуки пройшли в селі Строганівка Сімферопольського району і в мікрорайоні Кам’янка Сімферополя.
  • У мікрорайні Кам’янка російські силовики побили і затримали кілька кримських татар біля будинку місцевого жителя Рустема Шейхалієва.
  • Російські силовики привезли 60 студентів автотранспортного технікуму понятими обшуків в будинках кримських татар, які проводяться з ранку 27 березня.
  • 16 кримських татар затримали і відвезли в управління ФСБ в Сімферополі російські силовики після обшуків.
  • Головне управління Нацполіціі в АРК і Севастополі відкрило кримінальне провадження за фактом незаконних обшуків у будинках кримських татар, які провели російські силовики 27 березня в окупованому Криму.
  • У ФСБ РФ заявили, що в окупованому Криму затримано 20 осіб, «підозрюваних в участі в релігійній організації« Хізб ут-Тахрір ».