Бойовики били з мінометів, БМП і гранатометів: поранений український військовий

Новини

Минулої доби бойовики 10 разів обстріляли позиції ОС, тричі застосувавши заборонене Мінськими домовленостями озброєння з витратою 45 мінометних мін калібру 120 та 82 мм. 1 український військовий отримав поранення.

Про це йдеться у зведенні прес-центру Об’єднаних сил станом на 7:00 8 квітня, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«Також ворог обстрілював наших захисників із озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї», – підкреслили у штабі.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» окупанти обстріляли позиції українських військ 6 разів: з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів – біля села Водяне; з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – біля села Гнутове.

Двічі із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – в районі населеного пункту Широкине; двічі із станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – поблизу селища міського типу Новотроїцьке.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» бойовики обстріляли позиції ОС 4 рази: з мінометів калібрів 120 та 82 мм та великокаліберних кулеметів – поблизу міста Попасна; з мінометів калібрів 120 та 82 мм – поблизу населеного пункту Катеринівка.

З озброєння бойових машин піхоти, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – біля міста Попасна; з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – поблизу села Новозванівка.

За даними розвідки, 7 квітня 4 окупантів було знищено, 14 – поранено. Також знищено один бронетранспортер бойовиків.

«Від початку поточної доби ворог двічі обстріляв позиції ОС у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід»: з гранатометів різних систем – в районі міста Авдіївка; з станкових протитанкових гранатометів – в районі населеного пункту Кам’янка.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає», – йдеться у звіті.