На Донбасі за добу бойовики провели 9 обстрілів: загинув український військовий, ще один поранений

Новини
АТО ООС

Минулої доби бойовики 9 разів порушили режим припинення вогню, двічі – із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібрів 120 та 82 мм. Один український військовий загинув, ще один – отримав поранення.

Про це йдеться у зведенні прес-центру Об’єднаних сил станом на 7:00 24 квітня.

«Ворог також обстрілював наших захисників з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, автоматичної стрілецької та снайперської зброї», – підкреслили у штабі.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» бойовики сім разів обстріляли позиції ОС: з мінометів калібру 120 мм, станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – в районі села Гнутове; з мінометів калібру 82 мм, станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – двічі в районі населеного пункту Верхньоторецьке.

Із гранатометів різних систем та стрілецької зброї – біля міста Мар’їнка; двічі – зі станкових протитанкових гранатометів – біля населених пунктів Богданівка і Чермалик.

Із ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – в районі населеного пункту Піски.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» окупанти двічі обстріляли українські позиції:
з великокаліберних кулеметів – поблизу населеного пункту Луганське; з автоматичної стрілецької та снайперської зброї – поблизу населеного пункту Південне.

За даними розвідки, 23 квітня чотирьох окупантів було знищено, ще чотирьох – поранено.

«Від початку поточної доби противник здійснив один обстріл позицій ОС у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» поблизу населеного пункту Луганське з автоматичних станкових гранатометів.

«Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає. На обстріл противника наші захисники дали адекватну відповідь. Втрати окупантів уточнюються», – йдеться у звіті.