ОБСЄ зафіксувала «Град» в центрі Луганська і танки, гаубиці і ЗРК за межами місць відведення озброєння

Новини
Установка "Град"

Місія ОБСЄ відзвітувала про виявлення системи залпового вогню «Град» в центрі Луганська, а також про танки, гаубиці й ЗРК за межами місць відведення озброєння на території окупованої частини Луганської області.

Про це повідомляється в звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, пише Центр журналістських розслідувань.

У звіті перераховані всі населені пункти, де були зафіксовані реактивні системи залпового вогню «Град», танки Т-64, Т-72 і самохідні й буксирувані гаубиці.

«У період із вечора 3 до вечора 4 травня СММ констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій області та збільшення кількості таких порушень у Луганській області, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом. Із вечора 4 до вечора 5 травня в Донецькій і Луганській областях Місія констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню, якщо порівнювати з попередньою добою», – йдеться в повідомленні.

Більш детальну інформацію про всі випадки порушення режиму припинення вогню, а також карти Донецької і Луганської областей, де відзначені всі місця, згадані в звіті, представлені в додатку, повідомили в місії ОБСЄ.