Сергій Аксенов оформив на тещу московську квартиру вартістю 400 млн рублів

Новини
ЖК Barkli Plaza. Фото БЦИнформ

«Глава Республіки Крим» Сергій Аксенов оформив на власну тещу квартиру за 400 млн рублів у ЖК Barkli Plaza в елітному районі Москви на Пречистенській набережній.

Про це пише Центр журналістських розслідувань із посиланням на статтю у The Insider.

Теща Сергія Аксьонова Людмила Добриня володіє квартирою площею 234 м², розташованою в ЖК Barkli Plaza на Пречистенській набережній в Москві, повідомляє видання.

З урахуванням вартості квадратного метра в ЖК Barkli Plaza, видання припускає, що без внутрішнього оздоблення квартира Людмили Добрині може коштувати більше 400 млн рублів.

Попереднім власником квартири був російський підприємець Олександр Карманов, власник «Трубної вантажної компанії» і «Євразійського трубопровідного консорціуму», якого видання пов’язує з російським олігархом Аркадієм Ротенбергом.

Сергій Аксьонов не вказав московську квартиру тещи в своїй декларації.

Водночас, Людмила Добриня володіє також житловим будинком площею 577 м² в Сімферополі на перетині провулка Мисливського і вул. Лихого, який знаходиться в користуванні сім’ї Аксьонових і вказано в декларації «глави Криму».

Сам Аксьонов задекларував 3 млн рублів доходу і повна відсутність власності. Дружина Аксьонова згідно з тією ж декларацією має 13 млн рублів доходу і має всю всій житлоплощею і нежитловими приміщеннями сім’ї, пише видання.

Нагадаємо:

  • Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою «прокурора Криму» Наталії Поклонский, глави «уряду Криму» Сергія Аксьонова, «спікера парламенту» Криму Володимира Константинова та інших колишніх чиновників АР Крим у справі про держзраді.
  • Аксьонов запропонував відправити в Середземне море до берегів Сирії самопіднімальні бурові установки (СПБУ) підприємства «Чорноморнафтогаз», незаконно захоплених Росією у України після окупації півострова.
  • Сергій Аксьонов вимагав у Верховному суді України скасувати указ президента Петра Порошенка від 14 травня 2018 року про введення в дію рішення РНБО України про застосування персональних санкцій, під які потрапив і Аксьонов.