Указ Зеленського про розпуск Ради і дату нових виборів офіційно вступив в силу

Новини
Володимир Зеленський, президент України фото: скриншот YouTube

В «Урядовому кур’єрі» опублікований указ президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради і дату призначення виборів до парламенту. Указ набирає чинності з дня його опублікування. З наступного дня після публікації указу президента про розпуск Верховної Ради в Україні стартує виборчий процес.

Про це йдеться в урядовому виданні від 23 травня, пише Центр журналістських розслідувань.

Також цим указом Зеленський призначив позачергові вибори до Верховної Ради на 21 липня 2019 року.

«Керуючись частиною другою статті 77, частинами шостою та сьомою статті 83, пунктом 1 частини другої статті 90 Конституції України та відповідно до пунктів 7 і 8 частини першої статті 106 Конституції України постановляю: Припинити достроково повноваження Верховної Ради України восьмого скликання», – йдеться в указі.

22 травня депутати Верховної Ради не включили до порядку денного сесії парламенту проекти законів президента Володимира Зеленського про зміну системи виборів депутатів парламенту і щодо державних закупівель у період виборів.

Нагадаємо:

  • Новообраний президент Володимир Зеленський заявив, що розпускає Верховну Раду України восьмого скликання. «Я розпускаю Верховну Раду восьмого скликання. Дуже вас прошу прийняти закон про скасування депутатської недоторканності, закон про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, багатостраждальний Виборчий кодекс і зробіть, будь ласка, відкриті списки », – заявив Зеленський. На прийняття зазначених законів новий президент дав два місяці.
  • Позачергові вибори до парламенту призначені на 21 липня.
  • У будівлі Верховної Ради України в понеділок, 20 травня, новообраний президент України Володимир Зеленський приніс присягу народу України.