Прикордонники разом з СБУ викрили схему переправлення громадян до РФ через Крим

Влада
Фото: dpsu.gov.ua

Співробітники Держприкордонслужби разом з СБУ викрили схему незаконного переправлення громадян до Росії через територію окупованого Криму.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію Азово-Чорноморського регіонального управління ДПСУ.

«В рамках відкритого кримінального провадження прикордонні оперативні співробітники Азово-Чорноморського регіонального управління спільно зі співробітниками Служби безпеки України в АР Крим (з дислокацією в м. Херсон), під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим, за силової підтримки спецпідрозілу «ДОЗОР» припинили діяльність протиправної групи, яка займалась незаконним переправленням громадян до Російської Федерації через Крим. Правоохоронці провели санкціоновані обшуки в місцях проживання фігурантів справи у м. Дніпро, а також в їх транспортних засобах», – йдеться у повідомленні.

Фото: dpsu.gov.ua

За результатами обшуків представники міжвідомчої групи виявили та вилучили дві автівки, що безпосередньо використовувались для перевезення громадян з порушеннями.

Фото: dpsu.gov.ua

Також були вилучені блокноти та зошити із записами про факти можливих незаконних перевезень, телефони з картами українських і російських операторів зв’язку, митні декларації РФ, рекламні матеріали щодо перевезень з тимчасово окупованої території АР Крим до Росії.

Фото: dpsu.gov.ua

Організатору протиправної діяльності повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтями 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та 332-1 (порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї) КК України .

Нагадаємо:

  • 14 грудня 2016 року українські прикордонники спільно з СБУ та прокуратурою припинили незаконні автобусні пасажирські перевезення з України в Росію, які були налагоджені через тимчасово окуповану територію Криму. Правоохоронці провели комплекс заходів щодо документування протиправної діяльності групи, яка налагодила канал незаконного переправлення людей в РФ через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Чаплинка».
  • У квітні 2017 року Херсонський міський суд визнав п’ятьох громадян України винними в організації незаконних автобусних перевезень з України в Росію через окупований Крим. Вони були засуджені до 3 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з випробувальним терміном в один рік.