До Конгресу США внесли законопроект про нові санкції щодо російських чиновників

Новини
Конгрес США Фото: Facebook Embassy of Ukraine in the USA

Щодо впливових російських чиновників, поки не будуть звільнені всі 24 військовополонених моряка і три захоплених судна, можуть бути застосовані нові санкції. Відповідний законопроект внесли депутати від Демократичної та Республіканської партій Конгресу США.

Як говориться в офіційному повідомленні Конгресу США, на розгляд Палати представників внесли проект закону, який передбачає санкції щодо РФ за захоплення українських моряків і суден, пише Центр журналістських розслідувань.

«Закликаємо колег підтримати цей двопартійний законопроект, а Росію – негайно звільнити українських моряків», – йдеться в заяві.

Нагадаємо:

  • 17 липня Лефортовський районний суд Москви продовжив арешт до кінця жовтня термін утримання під вартою всім 24 українським військовополоненим морякам, захопленим в нейтральних водах Чорного моря.
  • Андрію Артеменко, Андрію Ейдеру і Василю Сороки арешт продовжили до 26 жовтня, всім іншим – до 24-го.
  • Жодне клопотання захисту в чотирьох судових засіданнях про залучення копій наказу Міжнародного трибуналу ООН з морського права, згідно з яким українські військовополонені моряки повинні бути негайно звільнені, задоволено не було.
  • Міністерство закордонних справ РФ повідомило, що обговорює з Україною обмін 24 захоплених в нейтральних водах Чорного моря військовополонених українських моряків.
  • Як заявив заступник глави Офісу президента Вадим Пристайко, під час зустрічі радників лідерів «Нормандської четвірки» попередньо домовилися про обмін утримуваними особами в Україні та РФ 15 на 15 або 10 на 10.