Глава МЗС України запевняє, що з Євросоюз не зніме з РФ санкції

Новини

Глава МЗС України Вадим Пристайко запевняє, що з Євросоюз не зніме з РФ санкції до виконання всіх угод.

Про це він заяіл в інтерв’ю «Укрінформу», зазначивши, що позиція європейських міністрів збігається з позицією депутатів Європейського парламенту.

«Питання про зняття санкцій або про те, що хтось від них втомився – не обговорюються», – сказав Пристайко.

За його словами, санкції – єдиний механізм, який зараз є у міжнародної спільноти, щоб протистояти продовженню агресії з боку Росії.

«Закликали сьогодні під час зустрічі з міністрами посилити санкції, наприклад, у відповідь на проведення чергових так званих «виборів» в Криму», – зазначив він.

  • Обміну полоненими і розрядки напруженості в районі Станиці Луганській недостатньо, щоб почати скасування санкцій Європейського союзу щодо РФ, заявив офіційний представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт. Представник МЗС ФРН Райнер Бройль нагадав євродепутатам, що санкції вводили не Німеччина і Франція, а ЄС, і саме ЄС буде вирішувати, чи є підстави для перегляду позиції.
  • Центр журналістських розслідувань нагадує про масштабне дослідження, яке поповнило санкційні списки РНБО України майже сімома десятками російських політиків, урядовців та компаній олігархів, і стимулювало Верховну Раду і Кабмін України до розробки нової редакції закону про санкції.
  • У липні 2014 року Центр журналістських розслідувань у матеріалі «Гра у санкції» опублікував списки «загублених» росіян і компаній РФ, які брали участь або сприяли окупації Криму та збройній агресії проти України.