Обстріли на Донбасі: російські найманці застосували артилерію

На Донбасі не припиняються обстріли українських позицій. За минулу добу в зоні проведення Операції об’єднаних сил (ООС) російські найманці застосували артилерію та міномети.

Про це повідомляє штаб ООС.

«4 листопада збройні формування Російської Федерації та її найманці 20 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції підрозділів Об’єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 82 та 120 мм, озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї», – йдеться у повідомленні.

10 обстрілів російські окупаційні війська здійснили в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «СХІД», ще 10 – в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «ПІВНІЧ».

Втрат внаслідок обстрілів серед військовослужбовців Об’єднаних сил не зафіксовано.

За інформацією штабу, артилерію калібру 122 мм та міномети калібру 120 та 82 мм російські окупанти поблизу населеного пункту Новотошківське. На час потужного обстрілу українських позицій дітей, які знаходилися у школі цього населеного пункту, було евакуйовано до бомбосховища. Жертв серед цивільного населення та військових немає.

Нагадаємо:

  • 3 листопада в районі проведення Операції об’єднаних сил в результаті обстрілів був поранений український боєць.